The Fun They had class 9 NCERT solution

Spread the love

The Fun They had the story had written by Isaac Asimov. The story we shall read is set in the future when books and seminaries as we now know them will maybe not live. How will children study then?

The Fun They had Short summary of Class 9

The Fun They Had throws light on an intriguing aspect of the technological world we will have in the future. Accordingly, it’s set in the future where two children bandy the way effects worked in the earlier days. Further, they talk about the books which comprise paper rather than the tale books they’ve now. It’s rather intriguing to read about the discussion between the little kiddies. They get fascinated by the conception of‘ academy which prevailed in the days of their grandparents. Also, they also talk about how those days were much further fun. The Fun They Had does show us the reality of technology taking over in the near future. 

The story begins with two children named, Margie and Tommy. It takes place in the world of the future where computers dominate everything. Also, it also shows how the conception of seminaries and classrooms has converted fully.

It’s the time 2157, and Margie is writing in her journal about how Tommy planted a book. This book was about Tommy’s forefather when he was a little sprat. Margie learns about how they used to publish all the stories in paperback also.

Farther, they read the book themselves and find the feeling of turning runners over rather funny. It was funny because they weren’t in the habit of reading still words, only bones in stir that too on a screen. We learn that in the future, there are no books, only tale books. They store them in Television sets and computers.

After that, it takes an intriguing turn when they bandy academy. Margie learns that seminaries were veritably different back also. They had factual persons who were preceptors. It’s surprising because she has only robots that educate her.

The Fun They had Short summary of Class 9

Also, she doesn’t like the academy because of a lot of reasons. The academy she studies in doesn’t have any classmates. In fact, it doesn’t indeed have recess or playground.
Margie and Tommy study in a virtual classroom. They’ve robots as preceptors. Most importantly, her‘ academy is coming to her bedroom only.

It’s a room full of electronics, robots, and widgets. The computer software teaches her everything. When Margie attends her academy after learning about the earlier bones, she starts wondering. When she starts studying, she can not help but suppose about the earlier days.

Margie wonders about the fun her grandparents would indulge in. She imagined kiddies from different neighborhoods coming together jovially to attend the academy.
Also, the fact that they were tutored the same thing regaled her. It was because everyone would help each other out with the schoolwork. Therefore, in the end, she’s left wondering about the fun they had.

The Fun They Had Questions And Answers.

Ques.1. In pairs, discuss three things that you like the best about your school and three things about your school that you would like to change. Write them down.
Ans:
Three things that I like best about my school are:
1. The morning assembly, in which we pray to god before starting our classes.
2. The computer class, I have a good time making drawings.
3. The playground, where I spent my time with my friends.

Three things I would like to change about my school are:
1. The Sabby walls of our classrooms ruin the beauty of our class.
2. the limited time period of our recess.
3. The principal always scolds us.

Answer these questions in a few words or a couple of sentences each.

1. How old are Margie and Tommy?
Ans: Margie is eleven years old and Tommy is thirteen years old.

2. What did Margie write in her diary?
Ans: Tommy found a real book. That would extraordinary thing on those days. So Margie wrote all these things in her diary.

3. Had Margie ever seen a book before?
Ans: No, Margie lives in a complete technology world. So she had never seen a real book.

4. What things about the book did she find strange?
Ans: Margie noticed it strange that the words published in a book stood still rather of moving the way they did on a screen. She also noticed it odd that the words on a runner always remained the same as the first time they were read. Either, the idea that someone would write a book about seminaries was itself strange for Margie. 

5. What do you think a Teletbook is?
Ans: A Telebook is a book that can be read on-screen. The words move on the screen for the readers to read.

6. Where was Margie’s school? Did she have any classmates?
And: Margie’s school wan in his room. It is a digital classroom where he studies alone. No, he had no classmates.

7. What subjects did Margie and Tommy learn?
Ans: Margie and Tommy learned geography, history, and arithmetic.

Answer each of these questions in a short paragraph (about 30 words).

1. What kind of teachers did Margie and Tommy have?
Ans: Margie and Tommy had mechanical preceptors with large black defenses that flashed assignments and questions. These preceptors had places where the scholars had to put their schoolwork and test papers.

2. Why did Margie’s mother send for the County Inspector?
Ans: Margie had been constantly failing to perform well in the terrain tests given by her mechanical schoolteacher. In order to find out the reason behind this, her mama transferred for the County Inspector.

3. What did he do?
Ans: The County Inspector took piecemeal the schoolteacher and after examining it, assembled it again. He braked up the terrain sector of the schoolteacher because it was geared up a little too quick for an average ten-time old.

4. Why was Margie doing badly in geography? What did the Country Inspector do to help her?
Ans: Margie was doing poorly in terrain because the terrain sector of the mechanical schoolteacher had been acclimated to an advanced position. In order to help her, the County Inspector braked down this sector to an average ten-time position.

5. What had once happened to Tommy’s teacher?
Ans: Formerly, Tommy’s schoolteacher was taken down for nearly a month because its history sector had blanked out fully.

6. Did Margie have regular days and hours for school? If so, why?
Ans: Yes, Margie had regular days and hours for the academy. The mechanical schoolteacher always turned on at the same time every day except Saturdays and Sundays. This was because her mama believed that learning at regular hours helped little girls learn better.

You also read related articles.

7. How does Tommy describe the old kind of school?
Ans: Tommy says that the old kind of academy was centuries agone’. They had a schoolteacher, who was a man. This schoolteacher tutored in a special structure, where all the kiddies assembled and learned the same effects according to their separate periods.

8. How does he describe the old kind of teachers?
Ans: Tommy says that the schoolteacher of the old kind were men, who tutored the scholars inside a special structure. The preceptors tutored the children in groups and gave them schoolwork and asked them questions.

We provide all NCERT notes for the class 7 to 12. If you have any questions and suggestions you can leave your message in the comment section. It would be helpful to improve our website.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.